Keleti Nyelvek Blogja

A kínai, japán és egyéb távolkeleti nyelveket tanulók és tanítók szubkultúrájának hírei eseményei.

Fő szponzorunk:

Friss topikok

Utolsó kommentek

2012.06.28. 17:48 Keleti Nyelvek Iskolája

Búcsú Fan Libo Li Na és Li Yan tanárnőtől

Fan Libo és Li Na kínai anyanyelvi lektorok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kínai Közigazgatás-, Gazdaság- és Társadalomkutató Központjában láttak el anyanyelvi lektori munkát, Li Yan tanárnő pedig nálunk, a Keleti Nyelvek Iskolájában dolgozik anyanyelvi lektorként.

blog1.jpg

Fan Libo, P. Szabó Sándor, az iskola szakmai igazgatója, Li Na és Li Yan

Fan Libo tanárnő három évet töltött Magyarországon, míg Li Na egy évig tanított országunkban. A tanárnőktől közös vacsora mellett búcsúztunk el. Mindhárom tanárnőt nagyon szerették a diákjaink, lelkesedésük és elhivatottságuk rengeteget segített a munkánkban.

Fan Libo tanárnő elmondta, nagyon sokat tanult Magyarországon, különös tekintettel Horváth Janisz kalligráfia óráira. Ez az elismerés azért is különösen értékes nekünk, mert ritkán fordul elő, hogy egy kínai ember kínai kalligráfiát tanul magyar mestertől.



Fan Libo tanárnő azonban magyarul is szorgalmasan tanult, de módszertani szempontokból kínai nyelvtanárként is sokat fejlődött Magyarországon. Fan Libo méltó helyen folytatja munkáját: a későbbiekben a Pekingi Nyelvi és Kulturális Egyetemen tanít kínait.

Szerencsékre Li Yan, aki Kínából a Keleti Nyelvek Iskolájába érkezett lektori munkára, a nyaralás után szeptembertől ismét a felsőfokú kínai nyelvi csoportjainkat oktatja.

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása